Reciclare vehicule scoase din uz

vsu2SC AS METAL COM SRL ofera servicii de colectare prin terti, pretratare si tratare a vehiculelor scoase din uz (VSU) pentru a le recicla într-un mod neagresiv pentru mediu, conform Directivei UE privind vehiculele ieşite din uz, şi oricăror prevederi naţionale aplicabile.

Compania noastra detine autorizatii emise de Registrul Roman Auto, de Politie si de
Mediu, sa desfasoare activitati de colectare, pretratare si tratare a vehiculelor scoase din uz.

Descrierea activitatii

Pretratarea vehiculelor scoase din uz presupune inlaturarea selectiva a materialelor si componentelor periculoase, in termen de maxim 3 luni de la emiterea certificatului de distrugere, pentru a nu contamina deseurile provenite de la VSU, produse de masina de maruntit.

Tratarea vehiculelor scoase din uz consta in activitati de depoluare, dezmembrare, taiere, maruntire, valorificare sau pregatire pentru eliminarea deseurilor maruntite, precum si orice alta operatiune efectuata in vederea valorificarii si/sau eliminarii vehiculelor scoase din uz si a componentelor lor;

Reciclarea materialelor rezultate din tratarea si dezmembrarea vehiculelor scoase din uz poate constitui o solutie atat pentru reducerea impactului asupra mediului cat si pentru utilizarea eficienta a resurselor naturale.

Deseurile provenite de la vehiculele scoase din uz, contin metale feroase, metale neferoase, mase plastice, sticla, cauciuc, materiale textile, hartie. In plus, au in componenta si deseuri de substante periculoase continute in: bateriile de autovehicule, instalatiile de aer conditionat, ecranele LCD din echipamentele electronice, etc.

Preluam vehicule scoase din uz si detinem autorizatie de eliberare a certificatului de distrugere necesar inscrierii in programul national RABLA.

Ne gasiti ca operator economic autorizat pentru colectarea si tratarea vehiculelor scoase din uz pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro.


Translate »