Holding industrial FECS

fecs1

Olivo Foglieni2

Holdingul industrial FECS Srl condus de antreprenorul Olivo Foglieni intruneste un domeniu integrat de activitati foarte importante in sectorul valorificarii si reciclarii materiilor prime metalice. Este singura companie capabila sa obtina produse de aluminiu de calitate superioara prin procesarea directa a deseurilor metalice valorificate si tratate corespunzator.

In perioada in care tuturor le-a fost impusa constientizarea mediului inconjurator si dezvoltarea unei atitudini in domeniul recuperarii si reciclarii, grupul a adoptat acest angajament social ca filosofie a companiei si l-a transformat intr-o oportunitate de a afaceri unica.

FECS Srl este unitatea de baza a unor companii ce prelucreaza anual 100,000 de tone de deseuri metalice, comercializeaza 30,000 tone de produse semifabricate de aluminiu si produc 8 milioane de radiatoare de aluminiu asamblate conform cerintelor clientilor si livrate catre 33 de tari din lume. Fiecare companie din cadrul holdingului detine locatii industriale proprii de calitate superioara: locatia, caracteristicile cladirilor, infrastructura serviciilor si cel mai important, tehnologia avansata si automatizata a sistemelor si mecanismelor instalate confera un punct de referinta in sectorul propriu.

Stransa colaborare intre managementul companiilor si antreprenor permite ca intalnirile sa fie frecvente si deciziile privind politicile de afaceri si aspectele strategice de management sa fie luate rapid.

Holdingul reprezinta unul din cei mai importanti jucatori industriali in zona Bergamo, cu o cifra de afaceri totala in anul 2011 de 260 milioane de euro.

ORIGINI SI DEZVOLTARE

Domeniul activitatilor realizate de grup reprezinta rodul deciziilor antreprenoriale puternice si solide luate de-alungul anilor.

Grupul industrial si-a inceput activitatea in anul 1999 prin infiintarea STEMIN SpA, o companie cu sediul social in Levate (Bergamo), implicata in valorificarea deseurilor metalice, in activitati de tratare si marketing, un domeniu pe care Olivo Foglieni il cunoaste bine si in care se poate baza pe o experienta de lunga durata, fiind angajat pentru multi ani in pozitii manageriale la companii de mare importanta, cu ampla autonomie de lucru.

Valorificarea si reciclarea materiilor prime metalice este un sector foarte important in Italia, unde pentru a compensa un deficit de metale minerale, laminoarele nationale de otel si sectorul de procesarea a metalelor au dezvoltat procese de productie care utilizeaza deseuri metalice ca materie prima.

Prima misiune indeplinita a fost constructia unei retele vaste de relatii comerciale pe pietele de achizitii si de desfacere, in timp ce, in companie, cea mai mare preocupare a fost dedicata imbunatatirii continue a tehnologiilor de procesarea a deseurilor metalice folosite.

Obiectivele identificate initial – activitati comerciale mai intense si costuri de productie mai mici – au fost urmarite si curand atinse cu succes. Oricum, aceste rezultate semnificative nu au fost considerate suficiente pentru a asigura o identitate clara a companiei si dezvoltarea sa pe termen lung. O prima decizie strategica a condus catre un nivel de specializare: metalele feroase au devenit din ce in ce mai putin relevante activitatilor principale ale companiei, ca STEMIN SpA care si-a concentrat atentia catre comertul cu deseurile de aluminiu si tratarea acestora, si a dobandit instant cote de piata semnificative in acest sector. Dar piata de metal este caracterizata prin instabilitate considerabila si fluctuatii de pret subite. O crestere a cantitatilor nu poate fi vazuta ca o garantie impotriva riscurilor datorate acestei instabilitati. In consecinta, valoarea adaugata a crescut din cauza unei strategice si substantiale repozitionare a afacerii, constand in verticalizarea ciclului de productie dedicat produselor de aluminiu.

 

Translate »