Despre noi

AS METAL a fost infiintata in anul 1993 la initiativa privata a familiei Apostol. Pana in anul 1999 a desfasurat activitati de consultanta in domeniul reciclarii deseurilor metalice din aluminiu.

In anul urmator, societatea isi schimba componenta capitalului prin atragerea unui investitor italian care devine actionar majoritar si cu sprijinul caruia AS METAL achizitioneaza si dezvolta din anul 2001 un site industrial de peste 35.000 m2 situat pe platforma industriala sudica a capitalei Romaniei-Bucuresti.

Din anul 2009, AS METAL devine parte a grupului industrial italian FECS SrL, grup industrial situat in regiunea Lombardia si care opereaza in sectorul valorificarii si prelucrarii deseurilor metalice ,a productiei de aliaje de aluminiu secundar turnate in lingouri precum si produse finite din aluminiu turnate sub presiune.

In prezent, grupul industrial FECS condus de antreprenorul Olivo Foglieni este unul din cei mai importanti operatori din Europa in domeniul reciclarii si valorificarii deseurilor de aluminiu. Foglieni a urmarit intotdeauna indeaproape situatia pietelor din Europa de Est, chiar si inainte de aderarea acestora la Uniunea Europeana, avand convingerea ca dispunand de tehnologiile adecvate, deschiderea unei unitati de productie in aceste tari va satisface nu numai nevoia costurilor de productie mai mici dar va obtine un avantaj competitiv in ceea ce priveste apropierea de pietele de achizitie a materiilor prime si de pietele de desfacere nou aparute ca urmare a relocarii in spatiul est european a unor capacitati importante din sectorul industrial.

Obiectivul strategic a fost de a crea in Europa de Est un nou centru de gravitatie a activitatii comerciale a grupului, unde sa se aplice cunostintele de specialitate si tehnologiile dobandite deja in Italia.Instalatiile si echipamentele utilizate in fluxul de productie au fost imbunatatite, in cursul anilor, pentru a fi in conformitate cu cele mai recente standardele europene.

EVOLUTIA CAPACITATII DE PRODUCTIE AS METAL COM

AS METAL prelucreaza deseuri metalice si produce aliaje de aluminiu secundar destinate retopirii, fiind unul din cei mai importanti producatori la nivel national. Clientii sai activeaza cu preponderenta in industria auto, in industria electrocasnicelor si industria siderurgica.Investitiile si continua imbunatatire a fluxului tehnologic de fabricatie a aliajelor de aluminiu secundar au condus la crestere anuala a capacitatii de productie precum si omologarea unor aliaje din aluminiu  complexe destinate turnarii gravitationale.

Translate »